Vart på Maui ska man bo?

Det kan vara svårt att veta vart på Maui man ska bo och framförallt vilket hotell man ska välja. Vi ska försöka hjälpa dig att komma fram till ett bra beslut genom att tipsa dig om vilka områden som är populärast att bo i på ön. Vi tipsar även om vilka hotell och andra boenden som fått goda omdömen och höga betyg i de olika delarna av ön.

Boende för alla typer av resenärer

På Maui kan du räkna med att hitta ett boende som passar just dig. Maui erbjuder nämligen en bra variation av boendealternativ och det brukar inte vara några problem att hitta ett passande boende, oavsett typ av resenär.

De flesta väljer mellan att bo på västra eller södra delen av Maui som är öns två mest populära områden. Det är också i dessa delar av ön som de flesta boenden finns. Många av boendena är fina och lyxiga hotell men det finns absolut gott om alternativ som inte kostar en förmögenhet. Kollar du på boenden på andra delar av ön eller utanför områdena med lyxiga hotell finns det flera budgetvänliga hotell, bed and breakfast och lägenheter att hyra som verkligen låter dig uppleva det "riktiga" Maui. Även om du går miste om all lyx som finns på de 5-stjärniga hotellen finns det en viss charm i att bo lite "enklare". För att inte tala om hur mycket pengar du sparar på ett boende du kanske bara spenderar natten på. Pengar som du istället kan lägga på roliga utflykter och goda middagar.

De övriga delarna av ön erbjuder inte fina resorts på stranden i samma utsträckning och har heller inte lika många övriga boenden att välja bland. Det populäraste boendet på östra Maui är Travaasa Hana.


Västra Maui

Öns västra sida är det område som är det absolut populäraste stället att bo! Här finns det allt från dyra lyxhotell precis vid stranden till lite enklare boenden och lägenheter.

Västra Maui består av Kaanapali, Honokowai, Kahana, Napili, Kapalua och Lahaina. Dessa områden är ganska olika när det kommer till boenden.

Kaanapali beach

Kaanapali Beach är det ställe som har flest fina hotell och resorts. Här ligger de på rad med gångavstånd till fina restauranger, flertalet strandaktiviteter och shopping i världsklass. På Kaanapali beach hittar du några av öns lyxigaste hotell!


Populärt hotell på Kaanapali Beach

Sheraton Maui Resort & Spa

Detta populära 4-stjärniga hotell ligger precis vid stranden i Kaanapali och erbjuder bra service och ett helt fantastiskt läge. 


Honokowai, Kahana och Napili

Honokowai, Kahana och Napili ligger strax norr om Kaanapali och erbjuder mestadels lite billigare boenden och lägenheter men har även fina hotell. Trots att det ligger ganska nära Kaanapali är det tyvärr inte gångavstånd, utan det krävs en biltur för att kunna njuta av de restauranger och butiker som finns vid Kaanapali Beach. De flesta lägenhetshotell ligger dock på stranden (inte Kaanapali beach då såklart) vilket ändå innebär närhet till mycket fina badmöjligheter!

Populärt boende i Napili

Napili Kai Beach Resort

Hotellet ligger precis i närheten av Kapalua Golf Bay Course vilket gör detta hotell perfekt för den golfälskande semesterfiraren. Samtidigt ligger hotellet endast 3 minuters promenad från stranden.


 

Lahaina

Lahaina är en trevlig liten hamnstad som har många små butiker och restauranger att erbjuda. Det vistas mycket turister här och kan stundtals bli ganska trångt och relativt mycket trafik men är ändå väl värt ett besök. Lahaina är inget ställe att bo på för dig som vill ha ett hotell precis på stranden. Däremot är det en mysig liten stad med härlig stämning, mycket historia och många turister. 

Det kan vara lite lurigt när du ska boka hotell på västra Maui eftersom de flesta hotellen har Lahaina som postadress, även fast det inte ligger i ”staden” Lahaina. Det är helt enkelt för att Lahaina har det närmaste postkontoret.

Populärt boende i Lahaina

Best Western Pioneer Inn

Ett mycket charmigt litet hotell i hjärtat av den gamla hamnstaden Lahaina. Hotellet har en fin gammal inredning som tar dig tillbaka till en svunnen tid. Perfekt läge för dig som gillar när det händer saker runt omkring!


 

Kapalua

Kapalua ligger längst norrut i västra Maui och tenderar att få lite mer regn och blåst än andra områden i västra Maui. Det finns en del fina lägenhetshotell och enstaka hotell.

 


Södra Maui

På öns södra delar hittar vi två populära områden att spendera sin semester i, nämligen Wailea och Kihei. En fördel med att bo här jämfört med västra Maui är att det inte är riktigt lika långt att ta sig till de sevärdheter som ligger på andra sidan ön. Här finns dock inte riktigt lika mycket boenden att välja bland som på västra Maui.

Wailea

Wailea är södra Mauis motsvarighet till Kaanapali. Där finns stora fina dyra hotell, resortanläggningar och lägenheter precis vid stranden. Till skillnad från Kaanapali ligger hotellen i Wailea en bit ifrån varandra och det är alltså inte lika lätt att gå emellan resortanläggningarna och restaurangerna. Wailea erbjuder heller inte lika mycket shopping och finrestauranger, även om det finns även här, som Kaanapali gör. Vissa gillar dock den något lugnare atmosfären som detta medför. 

Populärt boende i Wailea

Four Seasons Resort Maui at Wailea

Ett makalöst populärt hotell som får mycket goda omdömen på bland annat Tripadvisor. Hotellet erbjuder flera bra restauranger på området. Hotellet ligger helt fantastiskt precis intill havet.


 

Kihei

Kihei ligger norr om Wailea och har inte lika många stora fina resorts på samma sätt utan är mer inriktat på lägenhetshotell och lite billigare boenden. De flesta boenden ligger inte direkt på stranden i Kihei utan istället på andra sidan vägen från stranden. Kanske inget jättestort problem när stranden ändå finns en liten promenad bort men väl värt att tänka på. Kihei är en ganska bra utgångspunkt när du ska på utflykter till övriga delar av ön. Det kan dock förekomma relativt mycket trafik i Kihei. Här faller det endast (12 inches?) regn per år och är därför ett av de soligaste områdena på ön!

Populärt boende i Kihei

Castle Kamaole Sands

Ett billigt lägenhetshotell som fått goda omdömen på Tripadvisor. Standarden är enkel men det finns flera bra bekvämligheter samt bland annat pooler, gym och tennisbanor. Stranden ligger precis på andra sidan vägen.