Prisnivå på Hawaii

Innan du bokar din resa till Hawaii kan det vara bra att ha hyffsad koll på prisnivån på öarna. Det behöver inte vara så dyrt att resa till hawaii som många kanske tror. Läs våra tips och prisexempel för att få en uppfattning om vad saker och ting kostar på Hawaii och vad man ska tänka på innan man flyger dit. 

Är det dyrt på Hawaii?

Prisnivån på Hawaii ligger något högre än på USA’s fastland, framförallt när det kommer till Maui. Vissa saker är faktiskt rejält mycket dyrare på Hawaii än i Sverige medan andra saker kostar ungefär likvärdigt eller mycket mindre än i Sverige. Du behöver inte vara orolig för att det måste bli dyrt att resa till Hawaii. Det finns faktiskt en del budgetalternativ som hjälper dig hålla nere kostnaderna under din semster, läs vidare. 

Hur mycket kostar mat på Hawaii?

Restaurantpriserna är ungefär likvärdiga med de vi har i Sverige. Om du bor i lägenhet och har tillgång till kök under din semester på Hawaii kan du spara en hel del pengar genom att köpa matvaror i en mataffär och laga maten själv. Det är ganska vanligt att man lagar vissa måltider själv och går ut och äter resten av måltiderna på restaurang. Många lägenhetshotell erbjuder dessutom fri tillgång till grillar på hotellområdet, vilket kan vara ett jättebra alternativ till att gå ut och äta mat på restaurant. Var dock beredd på att en del matvaror kan vara dyrare på Hawaii än vad det är här hemma. Detta gäller speciellt på Maui, Kuai och Big Island.

Glöm inte skatten! 

Priserna som visas är oftast exklusive skatt, vilket innebär att det slutgiltiga priset kommer bli något dyrare än det som står. Skatten varierar något beroende på vilken typ av vara eller tjänst du köper men det brukar ligga på runt 4-5%.

Kostnader och prisnivå på Maui

Prisnivån på Maui kan som sagt vara något dyrare än på Oahu när det gäller vissa saker. Här kommer några exempel på kostnader som kan vara bra att ha koll på innan på reser.  

Transportkostnader

Eftersom de allra flesta hyr bil när de reser till Maui är det egentligen kostnaden för bilhyran samt bensin som kommer att kosta. Bensin är en av de produkter som faktiskt är mycket billigare på Maui än i Sverige! Glöm bara inte att kolla upp om hotellet tar ut en extra avgift för parkering eller om det ingår parkeringsplats. På vissa hotell kan det nämligen kosta uppåt 20 dollar per dygn. Läs mer om att hyra bil på Maui! 

Om ni inte vill eller kan hyra bil finns det lokalbussar eller flera bolag som arrangerar utflykter runt på ön. Prisexempel för transport på Maui:

 • En heldag guidad tur till Road to Hana kostar ungefär 150 dollar inkl. lunch och dryck. 
 • Bussen kostar 2 dollar per resa eller 4 dollar för en dag. 
 • Taxi från flygplatsen i Kahului till Kaanapali kostar ca 80-90 dollar.
 • Shuttle från flygplatsen i Kahului till Kaanapali kostar ca 30-40 dollar.

Kort eller kontanter? 

För det mesta går det alldeles utmärkt att betala med kort på Maui och även på andra öar i Hawaii. Däremot krävs det kontanter på många av de mindre kiosker, butiker, marknader och matställen. Ta därför med dig en hel del kontanter ändå, för säkerhets skull. Det finns dessutom tillgång till ATM på flera ställen, men givetvis sämre tillgång på de mindre ställena. 

Aktiviteter

Här är några prisexempel på ett antal aktiviteter som kan tänkas vara instressanta att göra när du åker till Maui.

 • Hyra surfingbräda - från 20 dollar per dag eller 75 dollar per vecka
 • Hyra snorkelutrustning - 8-12 dollar för en vecka
 • Snorkelutflykt till Molokini, 5 timmar inkl. mat - ca 100 dollar
 • Cykeltur nerför Haleakala inkl. transport och utrustning - ca 80 dollar
 • Åka Zipline, 3,5 timma 8 ziplines - ca 140 dollar
 • Road to Hana guidad tur, heldag - ca 150 dollar
 • Old Lahaina Luau inkl. mat - ca 120 dollar