Hawaiis öar

Hawaii är en ögrupp som består av ca 137 öar, om man räknar med alla små holmar och atoller som ligger runt omkring de åtta huvudöarna. Vilken av dessa åtta huvudöar man ska besöka under sin resa till Hawaii kan vara svårt att välja. Här finner du lite information om varje ö och vad de största sevärdheterna är på varje ö, så att du lättare kan välja vilken av hawaiis öar du vill besöka.


Vilken av hawaiis öar ska man välja?

När du planerar att resa till Hawaii på semster uppkommer givetvis frågan om vilken av Hawaiis öar som är bäst, populärast och mest värd att besöka. Det finns som sagt åtta huvudöar men alla är inte bebodda eller vanliga resmål för turister. Vi skriver här om fyra av hawaiis öar som är de mest populära som resmål för turister. 


Oahu

Oahu har hawaiis största flygplats och är den ö som är lättaste bland hawaiiöarna att ta sig till. Det är kanske delvis därför som Oahu blivit den mest populära ön att besöka på semestern till Hawaii.

Oahu är hawaiis mest befolkade ö och det är även på denna ö som hawaiis huvudstad Honolulu ligger. Trots att Oahu endast är den tredje största av hawaiis öar sett till ytan, bor ca 70% av hela hawaiis befolkning på Oahu, vilket blir nästan en miljon människor.


Populära sevärdheter och aktiviteter på Oahu

Waikiki

Waikiki är ett område i Honolulu där de allra flesta turister bor under sin semester på Oahu. Här finns hur många bra hotell och restauranger som helst och det är dessutom ett område med shopping i absolut världsklass. Alla stora märken har sina egna butiker här men är du ute efter billig shopping är det kanske inte något för dig. Här hittar du också den världsberömda sandstranden, Waikiki Beach, som flera gånger blivit utsedd till en av världens bästa sandstränder.


Pearl Harbor

Pearl Harbor är hamnen där Japan attackerade den amerikanska flottan den 7 december 1941, vilket ledde till att USA drogs in i andra världskriget. Här finns nu ett mycket välbesökt museum och minnesplats för att hedra de som dog under attacken. 


Diamond Head

Diamond Head är en 300 000 år gammal vulkan som ligger precis intill huvudstaden Honolulu. Endast några minuter från Waikiki Beach kan du vandra upp på toppen av vulkanen och uppleva en fantastik utsikt över stranden och staden.


Maui

Maui, som ibland även kallas "The Valley Island", har ett fantastiskt vackert och varierande landskap. Maui är den populäraste och mest besökta ön efter Oahu. 

Maui är den till ytan näst största ön bland hawaiiöarna och ca 160 000 människor bor där.

Populära sevärdheter och aktiviteter på Maui

Det finns otroligt många saker att göra på Maui och det är faktiskt det som den här hemsidan mestadels handlar om. För tips på vad man kan göra på Maui, läs Sevärdheter och Aktiviteter.


The Big Island (Hawaii)

Ön heter egentligen Hawaii men för att inte blanda ihop ön med själva ögruppen Hawaii kallas den även för Big Island. Det är faktiskt inte direkt konstigt då Big Island är större än alla de andra huvudöarna tillsammans. Big Island är dessutom den enda av hawaiis öar där du kan få uppleva en aktiv vulkans utbrott och se när lavan rinner ner i vattnet och som gör att öns storlek fortfarande växer.

Populära sevärdheter och aktiviteter på Big Island

Volcanoes National Park

Volcanoes National Park är kanske den mest kända sevärdheten på Big Island. Upplev bland annat en av världens mest aktiva vulkan! Parken är hela 1,309 km2 stor och erbjuder utöver fantastiska utsiktplatser över de aktiva vulkarnerna även fina vandringsleder och möjligheter till cykelturer i en alldeles speciell miljö. Inträde kostar 20 dollar per bil.

Waipi'o Valley

Det är inte konstigt att denna otroligt vackra dal blivit en av de populäraste sevärdheterna på Big Island. Upplev en magisk utsikt från utsiktplatsen eller utforska dalen och dess vattenfall till fots eller på hästryggen. Detta är inte bara en vacker plats utan dessutom en historiskt viktig plats för Hawaii och var även en gång i tiden barndomshem för kung Kamehameha I.


Kauai

Kauai är tack vare sin rikliga växtlighet även känd som "trädgårdsön". På denna speciella plats har flera filminspelningar ägt rum där den absolut mest kända är filminspelningen av Jurassic Park. Men det är inte bara regnskog och filminspelningsplatser du kan uppleva på ön. Slappa på stranden, surfa, åk på snorkeltur, vandra i Hawaiis Grand Canyon eller lär dig mer om Hawaiis historia i Old Koloa Town. Det är bara några av sakerna som du absolut ska göra om du besöker ön.

Populära sevärdheter och aktiviteter på Kauai

Waimea Canyon

Waimea Canyon är Hawaiis svar på Grand Canyon! Här kan du med bil ta dig till flera utsiktsplatser för att njuta av den otroliga utsikten över dalen. Fortsätt med bil ner i dalen till Kokee State Park och ta en liten promenad eller en längre vandring i denna annorlunda miljö.