Hyrbil på Hawaii

Det absolut bästa sättet att ta sig runt på Maui, Hawaii är helt klart genom att hyra en egen bil. 

En hyrbil på Maui ger dig möjlighet att ta dig till alla fantastiska platser runt hela ön samtidigt som du själv bestämmer när du vill stanna till och avnjuta utsikten eller de härliga stränderna. Åk runt och utforska ön på dina egna villkor helt enkelt! Det bästa är att ön är såpass liten att du med lätthet tar dig från ena sidan till den andra på bara några timmar.


 

Kolla upp villkoren!

Glöm inte att nogrannt läsa igenom avtalen innan du bokar bilen. Det kan tyvärr bli en ganska kostsam historia med flera oväntade avgifter ifall ni inte läst igenom vad som gäller. 

Är du under 25?

Är du under 25 år och tänker hyra bil på Maui måste du ta med en extra avgift på ca 20$ per dag i beräkningen. Denna avgift kan dock variera något storleksmässigt på olika hyrbilsfirmor. Det kan till och med hända att vissa hyrbilsföretag inte ens vill hyra ut till dig som är under 26, så se till att kolla upp detta innan.  

Fler förare kostar mer!

Hur många är ni som ska dela på förarrollen? Tänk på att ju fler ni är som ska turas om att köra bilen desto dyrare blir det. Räkna med en extra avgift på ca 12,50$ per extra förare. 

Välj rätt bensinavtal! 

Det kan förekomma flera olika bensinavtal när du ska hyra på bil Maui så se till att ha koll på vilket som gäller när du hyr bilen. 

Det absolut vanligaste alternativet är dock att man hämtar bilen fulltankad och lämnar tillbaka den fulltankad. Detta är oftast det bästa alternativet då du alltså endast betalar för den bensin du använder. 

Ett annat alternativ som kan förekomma är att du betalar ett fast pris för en full tank och när du lämnar tillbaka bilen spelar det ingen roll om den är full, halvfull eller knappt någon bensin kvar. Detta kan vara ett bra alternativ om du tror att du kommer att lämna tillbaka en bil med ganska lite bensin kvar i tanken. Det kan ju givetvis vara väldigt svårt att veta innan och priset brukar dessutom vara något högre eftersom hyrbilsfirman måste tanka upp bilarna själva. 


 

Granska bilen noggrant!

Även fast det inte är större risk att hyra bil på just Maui än vad det är någon annanstans rekommenderar vi att alltid kolla igenom bilen noggrant innan ni ger er av. Granska den gärna tillsammans med personal på plats för att vara säker på att det inte finns någon skada som de senare kan anklaga er för att ha orsakat. Då kan det nämligen bli mycket kostsamt! Oftast finns det speciella formulär där du fyller i vilka skador bilen har och som ni lämnar in innan åker iväg. Har du inte fått ett sådant formulär när du hämtar nycklarna, fråga efter det!  


 

Hyr i god tid innan ankomst! 

Eftersom hyrbil är det bästa transportmedlet på Maui är det givetvis ett väldigt populärt alternativ. Detta medför tyvärr att åtgången på hyrbilar är mycket stor. Det är inte ovanligt att alla hyrbilar redan är uthyrda vid ankomst eller att man blir tvungen att stå ett par timmar i kö på hyrbilskontoret för att komma över en. 

Vi rekommenderar alltså att boka bilen på internet i god tid innan er resa för att sedan bara kunna hämta ut bilen när ni landar på Maui. 

Landar ni sent eller åker ni sent? Hertz har utlämning av bil så sent som till 23:30. 


 

Vilken typ av bil behövs? 

Oavsett vad hyrbilsfirman säger så räcker det gott och väl med en vanlig bil under din vistelse på Maui. 4×4 eller SUV är alltså inte nödvändigt i normala fall!

Ju mindre bil ni bokar desto billigare blir det såklart, både i hyra och bensinkostnad räknat. 

Tänk bara på att ni ska få plats med alla resväskor i bilen till och från hotellet. 


 

Glöm inte GPS! 

Genom att använda GPS kan du spara mycket frustration över felsvängar och istället hamna på rätt ställe med en gång. Tänk dock på att du med fördel kan ta med dig din egen GPS eller använda din mobiltelefon. Hyrbilsbolagen kommer nämligen att ta ut en extra avgift för att hyra en GPS vilken brukar ligga på från ca $9,95 plus skatt per dag!  


 

Skydda bilen så gott det går! 

Eftersom man inte vill råka ut för extraavgifter i samband med att man lämnar tillbaka bilen gäller det att verkligen tänka på att vara så försiktigt det går. 

Parkera till exempel aldrig under palmer där det kan finnas kokosnötter som då riskerar att falla ner på bilen. 

Tänk på att inte parkera på alldeles för trånga parkeringsplatser. Ställ dig då hellre lite längre bort om det finns möjlighet, just för att minska risken för skador från andra bilägare. 

Förbjudna vägar! 

Det finns vissa sträckor på ön som man inte får lov att köra med hyrbil på. Det handlar om att vägarna är såpass dåliga att det kan orsaka skador på bilen. Hyrbilsbolagen har därför valt att förbjuda de vägarna i hyreskontrakten helt enkelt. Se till att ha koll på vilka vägar som du inte får köra på enligt ditt avtal och håll dig därifrån! Många av lokalbefolkningen kan ändå tipsa dig om att köra dessa vägar och menar att det inte är så farligt. Det må vara sant men ifall olyckan ändå skulle vara framme kommer en STOR summa pengar inte längre vara dina! 

Lämna för guds skull inget av värde synligt i bilen. Även fast Maui inte är känt för överdrivet mycket kriminalitet behöver man ju inte utmana ödet. Bilinbrott förekommer ju trots allt i princip överallt. 


 

Vad kostar det att hyra bil på Hawaii?

Priserna varierar såklart från bolag till bolag och givetvis beror det på vilken typ av bil du hyr. Vi har bokat hyrbilen via expedia.se när vi hyrt bil på Hawaii och där ser man enkelt och tydligt vad det kostar och vad som ingår. Expedia söker igenom ett flertal bolag som har biluthyrning på Hawaii och du kan enkelt jämföra och välja den bil som passar dig bäst. Som vi skrev tidigare kostar det extra för dig som är under 26 och du får också betala extra för flera förare samt extratillbehör så som bilbarnstol eller GPS. 

Priserna kan variera ganska mycket beroende på när du bokar men här ger vi i alla fall några exempel på priser för hyrbil på Maui.

Småbil 2500-3000:- /vecka

Medelstor 3000-3500:- /vecka

Stor 3500-4000:- /vecka

Större/lyx 4000-7000:- /vecka

Gå in och kolla exakta priser på Expedia.se!

Tips för billigare hyrbil! 

En annan fördel med att boka bilen via Expedia är att du enkelt kan avboka hyrbilen utan kostnad via internet fram till ett visst antal dagar innan ankomst. Det gör att om du bokat en bil långt innan avresa kan du hålla koll på deras hemsida med jämna mellanrum för att se ifall priset på bilen sjunker och då helt enkelt boka om samma bil till ett billigare pris. Priserna varierar nämligen beroende på när man bokar och hur efterfrågan ser ut.  


 

Parkering

Det finns en hel del gratis parkering på ön och man behöver inte direkt räkna in parkering som en större kostnad i sin resebudget. Däremot måste du verkligen kolla upp om parkeringen på ert hotell är gratis eller inte. Ingår det inte fri parkering är det definitivt något ni måste ta med i beräkningen då parkering kan kosta upp mot 30$ per dygn på vissa hotell!