Iao Valley

Iao valley är en 1200 hektar stor park som tack vare sin otroliga natur och intressanta historia blivit en väldigt populär sevärdhet för turister på Maui. Ta en fin promenad på den utmärkta stigen i regnskogen, njut av utsikten över Iao Needle och gör ett lärorikt besök på Hawaii Nature Center. 

Iao Needle

Mitt i dalen kan du se den berömda Iao Needle som blivit kännetecknet för parken. Den reser sig 370 meter över dalens botten och är helt täckt av grönska. Det är flera tusen år gamla vulkanrester som bildat denna spektakulära utsikt som du med fördel upplever från den utmärkta utsiktsplatsen som finns tillgänglig. 

Historiskt viktig plats för Hawaii

Iao Valley är inte bara en fantastiskt vacker plats, det är dessutom en historiskt viktig plats för Hawaii. På denna plats hölls nämligen ett viktigt slag mellan kung Kamehameha I och Mauis amré redan år 1790. Detta var ett viktigt steg för kung Kamehameha I i sin kamp för att ena de hawaiiska öarna till ett rike. Trots en bra utsiktsplats vid Iao Needle lyckades kung Kamehameha I vinna och lyckades till slut att ena öarna år 1810.

Bra tillgänglighet

Iao Vally ligger strax väster om Wailuku på centrala Maui dit du lätt tar dig med hyrbil eller en guidad busstur. Parken har öppet från 07-19 och inträde till parken kostar 5 dollar per bil eller 1 dollar per person ifall ni inte har bil. Det finns en bra parkering från vilken du enkelt tar dig till utsiktsplatsen för att njuta av den underbara naturen och Iao Needle. 

Hawaii Nature Center

Passa också på att besöka Hawaii Nature Center som genom bland annat utställningar lär människor hur vi ska behandla och bevara miljön på Hawaii.