Surfa på Hawaii

Hawaii är ett klassiskt resmål för världens surfare, både bland professionella sådana och bland nybörjare. Det är faktiskt inte så konstigt med tanke på att Hawaii enligt många är ett av världens bästa ställen att surfa på. Här kommer lite tips för er som funderar på att lära sig surfa på Hawaii.

Bra surfing på hela Hawaii

Surfing är stort på hela Hawaii och givetvis finns det många bra ställen att surfa på när du är på Hawaii. Detta gäller både för de som är nybörjare och tänker lära sig surfa och för de som är rutinerade surfare.

Det finns dock några ställen som sticker ut lite extra, speciell när det kommer till de allra största vågorna för professionella surfare. 

Surfa på Maui

När man besöker Maui kan man inte undgå det stora intresset för surfing som finns på ön. Vart man än är på Maui ser man hela tiden folk med surfingbrädor under armen eller fastspända på biltaket på väg till stranden. Maui är helt enkelt ett perfekt ställe att lära sig surfa eller utöva sin favorithobby på.

Professionella surfingtävlingar

På Maui hålls årligen stora professionella surftävlingar tack vare de perfekta vågor som går in mot Maui under vintermånaderna. Det är fritt fram för vem som helst att åka dit och kolla in surfarna när de tar de absolut största vågorna.

Honolua Bay, som är ett väldigt populärt ställe för snorkling, är ett bra ställe att kolla på riktigt duktiga surfare under vintermånaderna. Det finns dessutom en perfekt "utsiktsplats" som låter dig spana in vågorna på ett säkert avstånd. 

I närheten av den lilla staden Paia ligger Hookipa beach som är ett av världens populäraste ställen för vindsurfning. Öster om Hookipa ligger den mest populära platsen för våghalsiga surfare, Jaws. Här är det det blivit vanligt att man använder jetskis för att hjälpa surfarna in i vågorna. Jaws är en plats väl värd att besöka om man vet att det är bra väderförhållanden och att surfare är på plats. Gypsy Guide Maui hjälper dig hitta vägen dit.

Lära sig surfa

På västra och södra Maui finns det flera bra ställen att lära sig surfa på. Här är vågorna lite mer passande för nybörjare och det finns många företag som hyr ut surfingbrädor. Det har aldrig funnits ett bättre läge att testa på surfing än när du besöker Maui. Det är faktiskt nästan ett måste att prova på surfing när man reser till Hawaii.

Bra ställen att lära sig surfa på är bland annat:

  • Kaanapali
  • Lahaina
  • Kihei