Ta sig runt på Hawaii

Innan du planerar hela din semester på Hawaii kan det vara bra att veta hur man tar sig runt på bästa sätt. Det är såklart viktigt för när du t.ex ska boka hotell inför din resa. Fungerar lokaltrafiken bra eller är hyrbil ett måste? Hur tar man sig smidigast emellan hawaiis olika öar? Läs vidare och ta reda på svaren!

Hyra bil

Det absolut bästa sättet att ta sig runt på ön är faktiskt helt klart genom att hyra bil. Med en hyrbil kan du med enkelhet utforska stora delar av ön på egen hand. Det är rent av nästan så att alla räknar med att du har tillgång till bil under din vistelse på Maui. Det är heller inte direkt dyrt att hyra bil på Hawaii då bensinen är mycket billigare i USA jämfört med Sverige. Läs mer om att hyra bil på Maui. 

Kollektivtrafik

På Maui finns det totalt 13 busslinjer som alla går 7 dagar i veckan inklusive helgdagar. Bussen kostar 2 dollar per resa på samtliga linjer men vill man köpa en biljett som är giltig hela dagen kostar det istället 4 dollar. Det kan dock vara något osmidigt att ta sig runt med bussen beroende på vart du vill åka. Bussarna slutar nämligen gå relativt tidigt på kvällen men innan dess går bussen en gång i timman på samtliga linjer. En resa från t.ex Kihei till Kaanapali innebär två byten och kan därför vara något krånglig och tidsödande. Läs mer om bussen och se busstidtabell.

Taxi

Taxi finns på flera ställen på ön och kan ta dig enstaka kortare sträckor men för längre stäckor, rundturer och heldagsutflykter blir det helt enkelt väldigt dyrt med taxi på Maui. Vill du ändå ta en taxi här gäller det oftast att ringa och beställa en. Det blir svårt att hitta och stanna en taxi på gatan helt enkelt. 

Shuttle och Rundturer

Det finns flera hotell, resebyråer, äventyrsbolag och transportbolag som anordnar rundturer och aktiviteter på ön. Det kan vara ett relativt smidigt sätt att ta sig till de populäraste platserna på ön om man inte vill hyra egen bil och om man samtidigt tycker om att resa med andra. Räkna dock med att det kommer att gå åt en del pengar ifall ni vill åka på flera sådana utflykter. Ett bra alternativ är Roberts Hawaii.

Hur långa är sträckorna?

Tid från Kahului Airport (OGG) till:

Haleakala 1h 50min
Hana 2h 30min
Kaanapali 50min
Kapalua 60min
Kihei 25min
Lahaina 45min
Wailea 35min
Wailuku 45min

 

Flyga mellan Hawaiis öar

Ifall du vill besöka flera av öarna under din semester till Hawaii är det bästa alternativet att ta sig med flyg. Hawaiian Airlines flyger till öarna Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Maui och Big Island (Hawaii).