Så är klimatet på Hawaii

Hawaiis öar har ett mycket varierande klimat och det skiljer sig åt mellan de olika öarna. Även på ön Maui är klimatet varierande beroende på vilken del av ön du befinner dig. Generellt sett är det dock en varm och jämn temperatur året runt med endast mindre temperatursskillnader. 

Bästa tiden att åka till Hawaii

Det bästa med Hawaii och Maui är att man definitivt kan resa hit när som helst under året och ha en underbar semester. Vill man åka när det är som störst chans att få de högsta temperaturerna rekommenderas att åka på sommaren, någon gång från  juni till oktober. Under den perioden ligger medeltemperaturen runt 31 grader celcius på dagen samtidigt som vattentemperaturen kan ligga runt 26 grader. Det är även mindre risk för regn under denna perioden.

Medeltemperatur månad för månad

Månad Medeltemperatur
Januari 27
Februari 27
Mars 28
April 28
Maj 29
Juni 31
Juli 31
Augusti 31
September 31
Oktober 31
November 29
December 28

Badtemperatur på Hawaii

På Hawaii kan du bada i vattnet året runt då vattentemperaturen ligger på någonstans mellan 23-26 grader under hela året. Är du intresserad av att surfa på Hawaii? Läs mer om när det är bäst att åka och surfa på Hawaii!

Så mycket regn får Hawaii i genomsnitt per månad

Månad Nederbörd i mm 
Januari 74
Februari 50
Mars 70
April 30
Maj 25
Juni 12
Juli 23
Augusti 24
September 26
Oktober 59
November 76
December 102

Det regnigaste månaderna är som ni kan se vintermånaderna. Trots att det generellt sätt kommer mer regn under dessa månader kan det ändå vara väl värt att besöka Hawaii under vintern. Om ni inte är ute efter stekande värme finns det mycket annat att se och göra på Hawaii och ta det lugnt, det är jättefint på Hawaii under vintern också!

Regnar det mycket på Maui?

Även om det givetvis regnar även på Maui så tenderar skurarna att komma mestadels nattetid. Dessutom faller det mesta av regnet på berg och i dalar på öarnas nordöstra sida. När det regnar på dagen är det sällan det regnar en hel dag utan skurarna brukar vara realtivt kortvariga. Det bästa med en liten skur då och då är att man får chans att uppleva en av Hawaiis helt fantastiska regnbågar som Hawaii blivit så förknippat med. Det är till och med så att Honolulu kallas regnbågarnas huvudstad! Dessutom är regnet bra för den otroliga grönska som Maui erbjuder och för att inte tala på alla enastående vattenfall som du kan njuta av på din resa till ön! 

Väldigt lokalt väder

Ofta är vädret väldigt lokalt på Hawaii. Är du exempelvis på kusten i södra Maui kan det vara soligt och varmt utan ett moln på himlen men åker du någon timme med bil kan det se helt annorlunda ut. Ju högre upp du kommer desto lägre sjunker temperaturerna och åker du hela vägen upp till Haleakala vulkankrater kan det faktiskt bli riktigt kallt. Här blåser det nämligen dessutom väldigt ofta. Se till att ta med dig ordentligt med kläder när du åker dit för att njuta av utsikten.

Fördelen är att det alltid är fint väder någonstans på Maui även fast det är lite regningt precis där du befinner dig. Då ön inte heller är så stor är det härliga vädret aldrig mer än en biltur bort!

Vart på Maui är det soligast?

Generellt sätt kan man säga att västra och södra Maui får mest sol och minst regn. Södra delen är till och med ännu lite torrare än västra delen av ön. Besöker du Maui på vintern är det därför ett bra tips att bo på södra Maui. På sommaren kan det nästan bli lite väl varmt och torrt där dock.