Åk zipline när du är på Hawaii

Är du äventyrslysten, orädd för höjder och älskar att uppleva den fantastiska naturen? Då är zipline verkligen något för dig! Det finns ett flertal äventyrsbolag som anordnar ziplineturer på Maui och det finns turer utspritt på flera områden på ön. Flyg fram över trädtopparna med utsikt över havet, tropisk terräng, annanasfält och fantastiska vattenfall! Detta blir helt klart ett minne för livet! 

Vad är zipline? 

Zipline är helt enkelt en stor linbana där du sitter fastspänd i en sele och svischar nedför en kulle eller ett berg. Man kan åka zipline på flera olika sätt. Det vanligaste är att man sitter i en sele och håller fast sig i ett handtag framför sig men det finns också alternativ där man ligger med magen neråt och huvudet först! 

Boka ett paket! 

De flesta bolagen anordnar hela utflykten och erbjuder flera olika paket. Vissa har ett flertal olika linbanor man kan välja bland och andra anordnar en paketutflykt där man kombinerar zipline med vandring, cykling eller andra äventyr. Det kan vara värt att boka det paket ni är intresserade av redan innan ni anländer till Hawaii bara för säkerhets skull. Detta är nämligen en populär aktivitet och det kan absolut bli fullbokat relativt snabbt vissa datum. 

Vart finns det? 

Eftersom det finns ett flertal företag som erbjuder zipline tours finns det att tillgå på flera ställen på ön. Här är en liten karta som visar vart de olika företagen har sina linbanor. 

Ett äventyr för hela familjen!

Zipline är definitivt något som hela familjen kan uppleva tillsammans! Det brukar inte vara som helst problem för barn att åka de flesta linbanorna och vissa ziplines är dessutom dubbla så att man kan åka två personer bredvid varandra samtidigt. 

Vilket företag ska man välja? 

Det är ju såklart både en fördel och nackdel med att det finns så många företag som sysslar med zipline. Nackdelen är givetvis att det blir så svårt att välja! Vilken zipline är egentligen bäst? Vilket företag erbjuder bäst turer? Ja, det finns ett flertal mycket bra företag och det beror lite på vad man är ute efter. 

Men Maui Zipline Company är nog de företag som är allra bäst när det kommer till ziplineturer. Maui Zipline Company har nämligen blivit utvald till "Bäst i test" fyra år i rad!

Här är en lista på fler företag som anordnar turer med zipline på Maui samt hur bra omdöme de fått från tidigare kunder. 

Vad kostar det? 

Priserna varierar mellan de olika förtagen och framförallt beror det ju på vilket paket du väljer och vad som ingår. Här är några exempel!

Boka i förväg!

Om ni har bestämt er för att ni vill uppleva en zipline tour under er vistelse på Maui så rekommenderar vi att ni bokar äventyret så snart som möjligt. Även fast reservationer i förväg inte alltid behövs så är det vanligt att de populäraste turerna blir fulla.